Cum sa-ti creezi un tratament facial acasa?

Tratamentul facial complet, este necesar sa includa atat curatarea prealabila a tenului, cat si o sesiune de masaj, si trebuie aplicat la intervale regulate de timp, in vederea mentinerii unui aspect sanatos al tenului.

Exista foarte multe femei care din pacate, renunta la utilizarea tratamentelor faciale acasa, pentru a merge la saloanele de infrumusetare, unde nu de fiecare data, obtin rezultatele dorite.

Exista diferite tratamente faciale care pot fi create acasa, si care pot avea rezultate mai bune decat tratamentele de la saloane. In continuare am pregatit un scurt ghid, care ajuta femeile sa isi creeze propriul tratament acasa.

  1. Curatarea fetei

Cel mai important pas consta in curatarea fetei, iar modul in care acest pas este efectuat, depinde de tenul fiecarei femei. Cele care s-au machiat, mai ntai de toate trebuie sa isi indeparteze machiajul, iar in acest scop pot folosi ulei de nuca de cocos, dupa care pot aplica curatarea propriu-zisa a tenului.

Cel mai bine fata se curata aplicand apa de nuca de cocos sau miere. Aceste produse pot fi aplicate pe obrazi, cu miscari circulare, pentru ca apoi, produsul sa ajunga si pe frunte si pe toata fata.

Dupa 10 minute de actionare a produsui, se va sterge fata folosind un servetel curat, care apoi va fi aruncat.

  1. Exfolierea usoara

Urmatorul pas consta in exfolierea usoara, adica indepartarea prin frecare, a celulelor moarte ale pielii. In acest sens, este nevoie de utilizarea unui scrub pregatit in casa, sau se poate aplica o crema exfolianta.

Se aplica scrubul sau crema, se maseaza usor fata, iar dupa 10 minute, se trece la recarea tenului si la clatirea fetei.

  1. Petrece timp la aburi

Acest procedeu pare greu de pus in practica dar cu siguranta nu este. Tot ce trebuie facut, este ca intr-un bol, sa fie adautaga apa fierbinte. Mai este nevoie e un prosop.

Se aseaza capul deasupra bolului, iar capul vine acoperit cu prosopul, pentru ca aburul de la apa fierbinte sa fie inhalat. Acest procedeu provoaca putina transpiratie, insa nu exista motive de ingrijorare. Se sta in jur de 6-8 minute la abur, dupa care urmeaza pasul urmator, si anume tonifierea.

  1. Tonifierea si nu numai

Este nevoie de utilizarea unei pensete, pentru a fi apasata usor peste fata, cu scopul de a curata toate punctele negre si albe. Este important insa sa nu se apese cu penseta pe varful eruptiei sau a cosului.

Mai intai de toate este necesar sa se stearga fata cu un prosop, upa care se va aplica un toner, folosind un tampon de bumbac, tonerul fiind intins pe toata fata.

  1. Masca de fata aplicata la final

Dupa tonifiere, urmeaza si ultimul pas, care consta in aplicarea mastii de fata. In acest sens, se poate opta pentru o masca preparata acasa, din pulpa de fructe, sau se poate utiliza o masca din comert.

Indiferent de varianta aleasa, este necesara aplicarea unui strat gros de masca pe toata suprafata tenului, dupa care urmeaza 20 de minute de relaxare.

Inainte de a fi indepartata, masca trebuie sa se usuce. Apoi, va fi clatita cu apa, dupa care tenul poate fi stropit cu apa de trandafiri. Acesta este tot tratamentul, iar in aproximativ 24 de ore, rezultatele ar trebui sa fie vizibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Tu-stii-cum-se-aplica-fardul-de-pleoape
CUM SA FAC?

Tu stii cum se aplica fardul de pleoape?

Fardurile de pleoape ridica, definesc si adauga profunzime ochilor tai. Dar trasarea formei potrivite, adaugarea culorii cutei si evidentierea coltului interior si amestecarea poate fi putin intimidanta, mai ales pentru fetele care nu se machiaza foarte des. Share on FacebookTweetFollow us

Read More
De-ce-reciclarea-materialelor-de-construcție-este-importanta-pentru-afacerea-dumneavoastra
CUM SA FAC?

De ce reciclarea materialelor de construcție este importantă pentru afacerea dumneavoastră

Având în încălzirea globală dă semne din ce în ce mai apăsătoare, afectându-ne din ce în ce mai mult, reciclarea materialelor de construcție este mai importantă ca niciodată. Share on FacebookTweetFollow us

Read More
cum-sa-fac-un-tratament-pentru-par
CUM SA FAC?

Cum sa fac un tratament pentru par acasa?

Stiai ca multe femei isi doresc sa aiba un par de invidiat, si folosesc multe produse pentru ingrijirea parului, dar fara prea mare succes? Share on FacebookTweetFollow us

Read More