Cum sa ai o afacere de succes?

Un numar mare de persoane sunt nefericite la locul de munca, si isi doresc o schimbare. Cei mai multi dintre cei care se afla in aceasta situatie, cel mai probabil se gandesc sa isi caute un nou loc de munca mai bine platit, si care sa li se potriveasca mult mai bine.

Exista persoane care se gandesc insa sa inceapa o afacere, ceea ce este foarte bine, insa cei care se intreaba “Cum sa ai o afacere de succes?”, cu siguranta trebuie sa stie ca vor avea multe lucruri de luat in considerare.

Daca intentionezi sa demarezi o afacere in viitorul apropiat, acest articol de poate ajuta cu unele sfaturi foarte utile, deci citeste-le in continuare!

  1. Fa ceea ce iti place

Odata ce ai ales sa pleci de la vechiul loc de munca pentru ca nu mai erai fericit/a, este firesc faptul ca nu iti mai place ceea ce faci. Ei bine, daca ai ales sa demarezi o afacere, este cat se poate de firesc faptul ca trebuie sa faci ceea ce iti place.

Atunci cand faci ceea ce iti place, o faci cu o mai mare tragere de inima, vei dori sa muncesti mai mult, sa te perfectionezi, iar mai devreme sau mai tarziu, succesul va veni (daca vei respecta si pasii urmatori).

  1. Fa ceea ce stii sa faci

Cu siguranta fiecare persoana este buna la ceva. Eu stiu sa scriu, asta imi place sa fac si asta voi face si peste 10 ani. Daca tu te simti bine si iti place sa repari masini si esti bun sau foarte bun in aceasta activitate, atunci poate a sosit momentul sa iti deschizi propriul service auto.

Daca iti place sa faci toata ziua curatenie, si stii sa faci curatenie, stii sa folosesti diferite echipamente speciale, atunci probabil vei dori sa iti deschizi o firma de curatenie.

  1. Incepe o afacere cand inca ai un job

Niciodata nu este indicat sa te lasi de la locul de munca pentru a incepe o afacere, pentru ca nu vei putea trai decat daca vei avea multi bani pusi deoparte. In plus, la inceput de drum nu vei obtine un profit foarte mare.

De aceea, este indicat sa iti pastrezi jobul si sa stii ca ai o sursa sigura de venit, cel putin pana cand iti pui afacerea pe picioare, si totul incepe sa functioneze asa cum iti doresti. Cand afacerea devine profitabila, vei putea sa iti dai demisia de la job, si sa te dedici in totalitate.

  1. Nu porni la drum singur

Inainte de a incepe o afacere, trebuie sa gasesti sprijin. Sotul, sotia, fratele sau sora, mama sau tata, nasul sau nasa, sau cel mai bun prieten poate fi sfatuitorul tau. Alege sa le ceri sfatul si vezi cine te poate sprijini, poate ai norocul de a beneficia de experienta cuiva, si totul iti va fi mai usor.

  1. Incepe sa cauti clienti

Este foarte important ca deja pe cand lansezi afacerea, sa ai cativa clienti. Este necesar sa faci cat mai mult networking si sa aduni cat mai multe contracte. Este important sa oferi mostre ale produselor/serviciilor tale, iar astfel vei putea atrage clientii.

  1. Scrie-ti planul de afaceri

Cand vine vorba despre planuri de afaceri, unii antreprenori au planul foarte detaliat, si de foarte multe ori se abat de la plan. Trebuie sa ai un plan de afaceri simplu, si trebuie sa te concentrezi pe elementele de baza ale acestuia. Te vor ajuta sa iti dezvolti afacerea.

  1. Cerceteaza piata

Este foarte important sa cercetezi piata inainte de a incepe afacerea. Afla cine sunt potentialii cumparatori, vei putea afla care sunt concurentii, ce preturi solicita pentru produsele si serviciile lor, etc. Cu cat cunosti mai bine piata, cu atat mai bine.

  1. Este important sa ai un minim de capital

Niciodata sa nu incepi o afacere fara sa ai ceva banuti pusi deoparte. Nu te poti baza ca incepi o afacere cu finantare de la banca. Cel mai indicat este sa dispui de o suma de bani pe care sa o investesti. La inceput este posibil sa fie nevoie sa investesti si sa nu ai profit, 1 -2 – 3 luni sau chiar mai mult.

  1. Fii un profesionist de la inceput

In calitate de manager sau antreprenor, trebuie sa fii cel mai bun agent de marketing pentru afacerea ta. Incepand de la vestimentatia de afaceri, compotament si carti de vizita, totul trebuie sa fie impecabil la tine. Este important sa le oferi clientilor/potentialilor clienti si colaboratorilor, incredere.

  1. Puneti aspectele legale si fiscale la punct inca de la inceput

Aceasta este una dintre cele mai interesante parti in activitatea de antreprenor, dar este si o parte esentiala pentru succesul afacerii si totodata pentru linistea unui antreprenor. Alegerea celui mai bun contabil, este unul dintre cele mai importante lucruri.

  1. Sa nu renunti usor

Foarte multi antreprenori au renuntat usor la visul lor si la afacerea lor. Dupa ce au vazut ca timp de 1 – 2 – 3 luni nu au avut profit, multi antreprenori au renuntat la afacere. Trebuie sa ai rabdare, si sa sti ica la inceput este posibil sa vii cu bani de acasa.

Odata ce lucrurile vor incepe sa intre la normal, afacerea va incepe sa aiba profit, dar trebuie sa ai rabdare, o strategie buna si sa ai cei mai buni angajati, care sa poata produce bunuri sau sa presteze cele mai bune servicii pentru a le vinde. Cand oferi cele mai bune produse sau servicii, este imposibil sa nu ai clienti, si sa nu ai profit.

 

Ce-sunt-si-la-ce-pot-sa-ajute-articolele-seo
DIVERSE

Ce sunt si la ce pot sa ajute articolele seo?

In era digitala, fiecare afacere, indiferent de dimensiune sau industrie, isi doreste sa fie prezenta online. Aceasta prezenta este, insa, doar primul pas. Provocarea reala este sa atragi vizitatori si sa transformi acesti vizitatori in clienti. Aici intervine conceptul de SEO (Search Engine Optimization), iar unul dintre elementele esentiale ale strategiei SEO este articolul SEO. […]

Read More
Ce-este-o-criptomoneda-si-ce-pot-sa-fac-cu-ea
DIVERSE

Ce este o criptomoneda si ce pot sa fac cu ea?

Criptomonedele au devenit un subiect de interes global, atragand atat atentia investitorilor individuali, cat si a marilor companii. De la prima criptomoneda, Bitcoin, lansata in 2009, piata criptomonedelor a crescut exponential, incluzand acum mii de alte monede digitale, cunoscute sub numele de „altcoins”. Share on FacebookTweetFollow us

Read More
Care-este-diferenta-dintre-articole-seo-si-advertoriale
DIVERSE

Care este diferenta dintre articole seo si advertoriale?

In era digitala, vizibilitatea online este esentiala pentru orice afacere care doreste sa atraga si sa retina clienti. Doua instrumente esentiale in acest proces sunt articolele SEO si advertorialele. Share on FacebookTweetFollow us

Read More