Cele mai frumoase plaje din Santorini

Santorini este cea mai populara destinatie de vacanta din Grecia, si este o insula faimoasa la nivel mondial! Dupa ce ati pus piciorul in Santorini, veti simti ca ati patruns intr-o lume cu totul noua, o lume fascinanta.

Situata pe partea de sud a Marii Egee, insula Santorini din Grecia este o parte din complexul insulelor Ciclade (Cyclades). Insula a fost creata dupa o eruptie uriasa a unui vulcan, care a avut loc in secolul al 17-lea i.Hr., care a modelat caldera uluitoare.

Santorini se mandreste cu un peisaj unic! Celebra caldera Santorini, uimitoarele plaje vulcanice rosii si negre si, desigur, craterul vulcanilor din Nea Kameni, toate amintesc de originile insulei, care a fost modelata de eruptii vulcanice.

Cazarea in Santorini este incomparabila! Piscinele sunt intalnite la foarte multe unitati de cazare, exista o multime de hoteluri de lux in Santorini, vile fabuloase si servicii de 5 stele care promit sa va faca sederea in Santorini de neuitat!

Rasfatati-va cu tratamente spa, degustare de vinuri, excursii pe la diferite podgorii, cumparaturi in buticuri de moda luxoase si mese romantice, in vederea nesfarsitei Marii Egee.

Punctul culminant final al Santorini este evident, apusul sau magic. Urmariti soarele scufundandu-se in orizont in timp ce cerul respira foc si lumina colorata spala insula, la Fira sau Oia. Nicio fotografie nu poate surprinde magia acestui moment!

Dar, pentru ca majoritatea turistilor merg in Santorini pentru plajele sale fascinante, in randurile care urmeaza puteti descoperi cateva dintre cele mai frumoase plaje din Santorini.

Plaja Rosie (Santorini Red Beach)

Plaja rosie este probabil cea mai renumita si frumoasa plaja din Santorini. De asemenea, este considerata una dintre cele mai spectaculoase plaje din Grecia. Se afla situata in zona Akrotiri, la doar cativa pasi de situl antic din Akrotiri.

Dimensiunea redusa a plajei creeaza o atmosfera aglomerata, si exista multe zile in care majoritatea vizitatorilor nu aleg sa ajunga pana la plaja, ci in schimb admira acest peisaj unic de roci vulcanice rosii si negre din promontoriu.

Plaja Kamari (Kamari beach)         

Kamari este o faimoasa statiune de plaja din Santorini situata la 8.6 km sud-est de Fira, capitala insulei. Destul de asemanator cu peisajul Perissa, plaja este acoperita de nisip negru, in timp ce in partea stanga a plajei este o stanca enorma numita Mesa Vouno, care se ridica din mare.

Zona este extrem de atractiva, mai ales noaptea, cand stanca straluceste in intuneric. Plaja Kamari este complet organizata oferind o gama larga de facilitati precum sezlonguri, umbrele si diverse tipuri de sporturi nautice.

Plaja Perissa (Perissa beach)

Perissa este o plaja frumoasa situata la 11,7 km sud-est de Fira, care se intinde pe 7 km pe partea de sud-est a Santorini. Plaja prezinta caracteristici unice, nisip negru, ape cristaline si diverse facilitati de plaja.

Cu toate acestea, stanca enorma numita Mesa Vouno care se ridica din mare este atractia principala a plajei si a intregii zone. Vizitatorii sunt vrajiti de vederea uimitoare a stancii, mai ales atunci cand straluceste in intuneric.

Plaja Perivolos (Perivolos beach)

Frumoasa plaja din Perivolos este cea mai lunga plaja neagra din Santorini. Este situata in imediata apropiere de Perissa, care se afla la doar 3 km distanta. Aceasta plaja din Santorini se afla pe capatul sudic al insulei, la 10 km sud de Fira.

Se distinge datorita apelor sale stralucitoare de un albastru azur. Plaja este atat de apreciata si pentru ca aici atmosfera este linistita. Pe malul marii, exista numeroase hoteluri, dar si restaurante care servesc peste proaspat si delicatese si baruri locale.

Perivolos este cu siguranta una dintre cele mai bine organizate plaje din Santorini si ofera o multitudine de facilitati interesante pentru sporturi nautice precum scuba diving si jet ski jet.

Plaja Agios Georgios (Agios Georgios beach)

Plaja Agios Georgios din Santorini este faimoasa plaja neagra, si este situata in continuarea plajei Perivolos, la aproximativ 3,5 km distanta de Perissa. Plaja atrage un numar mare de vizitatori, dat fiind faptul ca plaja Perivolos din apropiere ofera numeroase facilitati, cum ar fi umbrele si sezlonguri, hoteluri si baruri care se potrivesc fiecarui buget. Vizitatorii pot alege intre o varietate de activitati.

Un numar mare de restaurante si taverne sunt adunate de-a lungul malului apei, acoperind toate gusturile. Plaja este un paradis pentru pasionatii de sporturi nautice, oferindu-le o gama larga de activitati nautice dintre care sa aleaga, inclusiv ski jet, scufundari, etc. Plaja Agios Georgios este in mod clar un loc minunat de vacanta.

Plaja Vlychada (Vlychada beach)

Vlychada este o plaja frumoasa, organizata in partea de sud a Santorini. Are un port mic unde turistii pot admira vara barcile si iahturile.

Zona este caracterizata de doua cosuri de fum mari. Unul se afla direct in spatele plajei si unul este chiar in apropiere. Aceste cosuri de fum apartin unei fabrici care nu mai este folosita, iar structurile din caramida sunt de fapt destul de placut de privit.

Cele-mai-potrivite-statiuni-pentru-concediu-in-Romania
DESTINATII DE VACANTA

Cele mai potrivite statiuni pentru concediu in Romania

Dupa cum bine stim cu totii, anul 2020 a fost unul foarte trist pentru toata lumea, datorita pandemiei de coronavirus (Covid – 19) cu care ne confruntam. Datorita acestui virus, viata noastra s-a schimbat radical, unii s-au imbolnavit, altii au murit din cauza virusului. Share on FacebookTweetFollow us

Read More
ce-putem-vedea-in-Maramures
DESTINATII DE VACANTA

Ce se poate vizita in Maramures?

Maramuresul este o regiune istorica, un plai frumos, plin de oameni molcomi (calmi). Datinile si obiceiurile din strabuni nu au fost uitate, fiind bine pastrate de maramureseni mandri de port, grai si de locurile natale. Share on FacebookTweetFollow us

Read More
cele-mai-frumoase-locuri-din-judetul-cluj
DESTINATII DE VACANTA

Cele mai frumoase locuri din judetul Cluj

Romania are o multime de regiuni frumoase, iar zona Ardealului cu siguranta nu duce lipsa de astfel de locuri. In randurile care urmeaza ale acestui articol, veti putea descoperi cateva dintre cele mai frumoase locuri din judetul Cluj, locuri pe care trebuie neaparat sa le vedeti. Share on FacebookTweetFollow us

Read More