Cele mai frumoase locuri din Delta Dunarii

Romania este una dintre cele mai frumoase tari din Europa, o tara cu toate formele de relief, si cu multe locuri interesante de vizitat. Unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat in Romania este Delta Dunarii, despre care vom discuta in continuare.

De precizat despre Delta Dunarii este faptul ca are aproximativ 100 de kilometri lungime si 100 latime, si gazduieste 15 localitati si doua orase: Tulcea si Sulina.

Delta Dunarii face parte din patrimoniul Unesco din anul 1991, si este clasificata atat ca o rezervatie a biosferei, cat si ca parc national. In Delta puteti admira peste 300 de specii de lasari, 42 de specii de mamifere, 25 de specii de pesti, 11 specii de reptile si 10 specii de ambibieni.

Un alt lucru interesant de mentionat despre Delta Dunarii, este faptul ca aici este ultimul loc de pe continent, unde aveti posibilitatea de a admira caii salbatici.

Bratul Chilia

Daca intentionati sa vizitati Delta Dunarii, cel mai probabil veti porni din Tulcea. Veti avea posibilitatea de a vedea o multime de locuri interesante, printre care si Bratul Chilia, care formeaza granita tarii noastre cu Ucraina, pe o portiune de 85.8 kilometri.

Bratul chilia este un brat nordic al Dunarii, si are lungimea de 110 km, iar aproximativ 60% din debitul de apa al Dunarii, curge prin acest brat navigabil pentru vasele mici.

Padurea Letea

Aceasta padure este situata pe teritoriul administrativ al comunei C.A.Rosetti, aceasta fiind cea mai veche rezervatie naturala din Romania (este declarata arie naturala protejata din anul 1938).

Padurea Letea este cea mai nordica padure subtropicala de pe continent, si are un peisaj fascinant. Aici pot fi vazute speci uimitoare de plante, dar mai ales pasari pe cale de disparitie, reptile rare si cai salbatici (doar aici mai pot fi vazuti in Europa).

Murighiol

Murihiol este un sat de pescari traditional din Delta Dunarii. Acesta a fost construit pe ruinele cetatii romane Halmyris, aceasta fiind una dintre cele mai vechi asezari din tara noastra. Incepand din secolul 6 iHr. si pana in secolul 7 dHr., localitatea a fost locuita fara intrerupere.

Sulina

In judetul Tulcea se afla orasul si portul liber Sulina, la gura de varsare a bratului Sulina in Marea Neagra. Acesta este cel mai estic punct din Romania si din Europa Centrala.

Daca intentionati sa vizitati Sulina, nu aveti posibilitatea de a ajunge in localitate cu masina. Singura posibilitate este sa calatoriti pe calea apei. Acesta este motivul datorita caruia, Sulina are un numar redus de turisti interesati de litoralul din aceasta zona.

Despre aceasta localitate mai trebuie mentionat ca este cea mai joasa din tara, aflandu-se la doar 4 metri peste nivelul marii. Puteti vizita aici Biserica Greaca Sf. Nicolae din secolul al XIXlea, dar si farul din centrul orasului care a fost construit in anul 1802 (renivat in 1870).

Puteti vizita cea mai lata plaja de pe coasta Marii Negre, si anume Plaja Sulina. Aceasta este situata la 2 kilometri de oras, iar comparativ cu alte plaje din Romania, are nisipul fin.

Bratul Sfantu Gheorge

Acesta are un curs desfasurat pe o lungime de 112 km. Este cel mai vechi brat al Dunarii, si transporta 22% din columul de apa si aluviuni (cea mai mare adancime este de 26 de metri).

Din acest brat se desprind canalele Dunavat si Dranov, prin care se face legatura cu laguna Razim. De-a lungul acestui brat se afla unele localitati precum Sf. Gheorghe, Uzlina, Nufaru si Mahmudia.

Gura Portitei

Acesta este un adevarat paradis pentru cei care isi doresc o vacanta in Romania, dar carora nu le place cum arata litoralul romanesc in ultimii ani. Gura Portitei este una din alternativele ideale pentru Vama Veche, care si-a pierdut foarte mult din farmecul salbatic. In schimb, Gura Portitei a ramas si in prezent neschimbata si neatinsa.

La o distanta de doar 50 de kilometri de Tulcea, Gura Portitei este un loc in care se poate ajunge relativ usor, si poate fi considerata locul ideal pentru turistii care sosesc prima data pe aceste meleaguri fascinante ale Romaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cele-mai-potrivite-statiuni-pentru-concediu-in-Romania
DESTINATII DE VACANTA

Cele mai potrivite statiuni pentru concediu in Romania

Dupa cum bine stim cu totii, anul 2020 a fost unul foarte trist pentru toata lumea, datorita pandemiei de coronavirus (Covid – 19) cu care ne confruntam. Datorita acestui virus, viata noastra s-a schimbat radical, unii s-au imbolnavit, altii au murit din cauza virusului. Share on FacebookTweetFollow us

Read More
ce-putem-vedea-in-Maramures
DESTINATII DE VACANTA

Ce se poate vizita in Maramures?

Maramuresul este o regiune istorica, un plai frumos, plin de oameni molcomi (calmi). Datinile si obiceiurile din strabuni nu au fost uitate, fiind bine pastrate de maramureseni mandri de port, grai si de locurile natale. Share on FacebookTweetFollow us

Read More
cele-mai-frumoase-locuri-din-judetul-cluj
DESTINATII DE VACANTA

Cele mai frumoase locuri din judetul Cluj

Romania are o multime de regiuni frumoase, iar zona Ardealului cu siguranta nu duce lipsa de astfel de locuri. In randurile care urmeaza ale acestui articol, veti putea descoperi cateva dintre cele mai frumoase locuri din judetul Cluj, locuri pe care trebuie neaparat sa le vedeti. Share on FacebookTweetFollow us

Read More