Cele mai bune plaje din Malta

Malta este cunoscuta pentru faptul ca are unele dintre cele mai bune plaje din Mediterana, cu unele dintre cele mai curate ape din UE. Daca intentionati sa plecati in vacanta in Malta, acest articol ofera un ghid util pentru cele mai bune plaje pe care Malta le ofera, asa ca este recomandat sa cititi pana la final.

Majoritatea plajelor din jurul insulelor malteze sunt recunoscute ca avand unele dintre cele mai curate ape de scaldat din intreaga UE, cu o evaluare 100% a calitatii excelente, plasand Malta pe primul loc intre statele UE.

Cateva plaje sunt de asemenea certificate Blue Flag, ceea ce inseamna ca astfel de plaje respecta standardele de dezvoltare durabila, management de mediu, siguranta si alte servicii. Iata asadar cateva dintre plajele de senzatie din Malta.

  1. Għajn Tuffieħa

Għajn Tuffieħa este plaja preferata a celor mai multi locuitori din Malta, cu unele dintre cele mai bune peisaje si mare pe care le veti intalni in jurul insulelor malteze. Pentru unii turisti, aceasta plaja este un echilibru perfect intre a fi in natura bruta si a avea totusi facilitati pentru a fi confortabil la plaja.

Este o plaja populara si este favorita si in randul turistilor, si poate fi ocupata, dar frumusetea uimitoare, privelistile sale panoramice si apa curata sunt uimitoare. Este o plaja pe care merita sa o vizitati si merita sa faceti o plimbare cu autobuzul aici, de oriunde v-ati caza in Malta.

  1. Golden Bay

Golden Bay este situat pe coasta de nord-vest a Maltei, chiar langa Għajn Tuffieħa, si este o plaja populara, care a fost una dintre primele care a obtinut statutul de blue flag.

Usor accesibila si accesibila cu transportul in comun, aceasta plaja ofera o multime de facilitati si este locatia perfecta pentru ca familiile sa se bucure de o plaja la soare. Desi faleza nord este preluata de un hotel mare, restul plajelor din imprejurimi sunt in mare parte nealterate si ofera o priveliste deosebita. Golden Bay este de asemenea o locatie populara pentru gratare, mai ales vineri si sambata seara.

  1. Golful Mellieħa / Għadira

Golful Mellieħa (denumit si local Golful Għadira) este cea mai mare plaja cu nisip din Malta si una dintre cele mai bune plaje din Mediterana. Este de departe una dintre cele mai populare plaje din Malta, o plaja ideala pentru cei pasionati de surf. De-asemenea, acest loc este un favoritul ferm pentru familiile cu copii, care tind sa infiinteze tabara pentru toata ziua in weekend pe nisipul fierbinte.

  1. Laguna Albastra

Laguna Albastra este pur si simplu uimitor de frumoasa, si se afla pe mica insula Comino. Este adapostita si are ape orbitor de azure. Accesul la aceasta incinta fascinanta se face cu o calatorie cu vaporul din Gozo sau Malta. Exista doua plaje de nisip alb, una de o parte si de alta a apei cristaline.

Restul golfului este stancos: aici vizitatorii pot face baie de soare sau sari in apa racoritoare. Snorkelling-ul este popular datorita limpezimii apei, precum si prezentei mai multor pesteri. Nu sunt permise barcile, deci este un cadru deosebit de pasnic.

  1. Armier Bay si Little Armier

Golful Armier  este situat in partea de nord a Maltei, aproape de varful cozii (daca va imaginati insula avand forma unui peste). Golful are doua plaje, una cunoscuta drept Armier pe scurt, cealalta sub numele de Little Armier. (Ati ghicit, este cea mai mica dintre cele doua!).

Niciuna dintre aceste plaje nu trebuie ratata in timul unei vacante in Malta.

 

Cele-mai-potrivite-statiuni-pentru-concediu-in-Romania
DESTINATII DE VACANTA

Cele mai potrivite statiuni pentru concediu in Romania

Dupa cum bine stim cu totii, anul 2020 a fost unul foarte trist pentru toata lumea, datorita pandemiei de coronavirus (Covid – 19) cu care ne confruntam. Datorita acestui virus, viata noastra s-a schimbat radical, unii s-au imbolnavit, altii au murit din cauza virusului. Share on FacebookTweetFollow us

Read More
ce-putem-vedea-in-Maramures
DESTINATII DE VACANTA

Ce se poate vizita in Maramures?

Maramuresul este o regiune istorica, un plai frumos, plin de oameni molcomi (calmi). Datinile si obiceiurile din strabuni nu au fost uitate, fiind bine pastrate de maramureseni mandri de port, grai si de locurile natale. Share on FacebookTweetFollow us

Read More
cele-mai-frumoase-locuri-din-judetul-cluj
DESTINATII DE VACANTA

Cele mai frumoase locuri din judetul Cluj

Romania are o multime de regiuni frumoase, iar zona Ardealului cu siguranta nu duce lipsa de astfel de locuri. In randurile care urmeaza ale acestui articol, veti putea descoperi cateva dintre cele mai frumoase locuri din judetul Cluj, locuri pe care trebuie neaparat sa le vedeti. Share on FacebookTweetFollow us

Read More