Cele mai bune destinatii de vacanta din Grecia

In ultimii ani, foarte multi romani aleg sa isi petreaca vacantele in Grecia, bucurandu-se de plaje curate si linistite, la preturi mult mai atractive decat la mare in Romania.

Se poate spune ca Grecia reprezinta destinatia de vacanta a turistilor romani care iubesc marea, nisipul si soarele, iar in continuare vom vedea care sunt cele mai bune destinatii de vacanta din aceasta tara.

Cele mai bune insule grecesti de vizitat

In cifre, Grecia are 16.000 km de coasta totala, peste 6.000 de insule in total, imprastiate in Marile Egee si Ionica, din care 227 sunt locuite. Cele mai bune plaje din Europa sunt cu siguranta aici!

Raspandindu-se in doua mari principale, Marea Egee la Est si Marea Ionica la Vest, insulele grecesti sunt impartite in grupuri mai mici: Ciclade, Creta, Ionica, Dodecanesa, Sporade, Saronic si Insulele Egee de Est. Cel mai popular grup insular este cu siguranta reprezentat de insulele Cyclades de pe Marea Egee.

Plajele de nisip, apele turcoaz, satele pitoresti si casele traditionale sunt doar cateva dintre elementele care fac Cycladele atat de speciale. Santorini este o destinatie romantica de top la nivel mondial, in timp ce Mykonos este o insula de petrecere cu cele mai uimitoare plaje si restaurante de lux.

Paros, Naxos si Ios sunt de asemenea insule renumite in intreaga lume. Restul insulelor din grupul Cycladele pastreaza un profil mai scazut in dezvoltarea turismului si ofera vacante calme si fara griji.

Insulele Dodecanesei si in special Rodos si Kos sunt de asemenea, foarte apreciate de catre turisti si sunt ideale pentru vacantele in familie. Insulele ioniene Corfu, Zakynthos, Lefkada si Kefalonia sunt de o frumusete de neegalat. Celebrele lor ape de smarald si peisajele fascinante.

Alte insule celebre sunt situate in Saronic, precum Hydra si Spetses, in timp ce insulele Sporade si Egeea de Est devin din ce in ce mai renumite in fiecare an. Creta este de asemenea, foarte populara. Reprezinta un teren bogat in istorie, gastronomie si are peisaje uimitoare, ca sa nu mai vorbim de nenumaratele plaje idilice.

In general, insulele grecesti sunt destinatia ideala pentru fiecare gust, de la lux la vacante bugetare. In ciuda dezvoltarii turistice, caracterul lor original ramane si este strict conservat, oferind vizitatorilor o atmosfera minunata de vacanta de inalta calitate.

Cele mai bune destinatii continentale

In ceea ce priveste Grecia continentala, aceasta este celebra in fond pentru istoria sa bogata de peste 2.500 de ani. Cele mai importante situri si temple antice ale civilizatiei grecesti antice se gasesc aici, iar majoritatea sunt enumerate ca facand parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Acestea sunt cateva dintre cele mai importante locuri ale Greciei, care fac parte din Patrimoniul Mondial Unesco: Acropola din Atena, Teatrul Antic al Epidaurului, Mormintele de la Micene, stadionul unde se desfasurau Jocurile Olimpice antice la Olympia in Peloponez, Delfi in Sterea, Dodona Antica in Epirus, Dion si Antic Filipi in Macedonia, etc. Cele mai multe dintre ele pot fi usor accesate cu excursii din Atena.

In ciuda faptului ca Grecia continentala nu este la fel de populara ca insulele grecesti, ofera obiective turistice interesante; peisaje sale sunt uimitoare, orasele sunt frumoase si plaje minunate. Meteora, uimitoare si misterioasa este un obiectiv turistic care trebuie vizitat daca va aflati in aceasta tara. Meteora este situata in Grecia continentula grecesc si este unul dintre cele mai vizitate locuri din Grecia.

Cele mai dezvoltate locuri turistice din continent sunt Halkidiki si Parga, cu plaje uimitoare si ape albastre cristaline. Diverse orase de coasta din Peloponez, cum ar fi Nafplio prima Capitala a Greciei si Kalamata, castiga o reputatie uriasa in special pentru vacantele in familie.

Cele-mai-potrivite-statiuni-pentru-concediu-in-Romania
DESTINATII DE VACANTA

Cele mai potrivite statiuni pentru concediu in Romania

Dupa cum bine stim cu totii, anul 2020 a fost unul foarte trist pentru toata lumea, datorita pandemiei de coronavirus (Covid – 19) cu care ne confruntam. Datorita acestui virus, viata noastra s-a schimbat radical, unii s-au imbolnavit, altii au murit din cauza virusului. Share on FacebookTweetFollow us

Read More
ce-putem-vedea-in-Maramures
DESTINATII DE VACANTA

Ce se poate vizita in Maramures?

Maramuresul este o regiune istorica, un plai frumos, plin de oameni molcomi (calmi). Datinile si obiceiurile din strabuni nu au fost uitate, fiind bine pastrate de maramureseni mandri de port, grai si de locurile natale. Share on FacebookTweetFollow us

Read More
cele-mai-frumoase-locuri-din-judetul-cluj
DESTINATII DE VACANTA

Cele mai frumoase locuri din judetul Cluj

Romania are o multime de regiuni frumoase, iar zona Ardealului cu siguranta nu duce lipsa de astfel de locuri. In randurile care urmeaza ale acestui articol, veti putea descoperi cateva dintre cele mai frumoase locuri din judetul Cluj, locuri pe care trebuie neaparat sa le vedeti. Share on FacebookTweetFollow us

Read More