Stiati ca pielea care nu este curatata corespunzator nu respira asa cum trebuie, iar din acest motiv pe ten vor aparea puncte negre, iar puterea de regenerare a pielii va scadea?
Ei bine, demachierea este un ritual care are o foarte mare importanta, pentru a obtine o piele frumoasa, sanatoasa si ingrijita. Intre un ten curat si unul cu imperfectiuni, diferenta poate fi facuta de metodele de demachiere.
Un lucru important de mentionat este ca pielea fetei este sensibila, indiferent de tipul de ten, iar aceasta reactioneaza atunci cand simte ceva in neregula. De aceea, demachierea este cel mai important pas de efectuat (dupa curatarea tenului), pentru a avea grija de ten.
Demachierea este o procedura care trebuie urmata atat dimineata cat si seara, astfel incat sa fie indepartat atat machiajul, cat si excesul de sebum, impuritatile si transpiratia.
Reguli de baza pentru o demachiere corecta
- Spalarea mainilor cu apa si sapun
Fara doar si poate, acesta este o etapa foarte importanta, pentru ca microbii adunati pe maini pot fi transmisi foarte usor. Daca tenul este gras, murdaria poate complica si mai mult situatia tenului, iar numarul punctelor negre poate creste.
De precizat este faptul ca atat apa rece cat si apa calda pot dauna pielii, pe care o pot irita, sau pot provoca ruperea capilarelor. De aceea, este indicat ca apa folosita in acest sens sa fie calduta.
- Aplicarea gelului de curatare imediat dupa umezirea pielii
Se pune gelul de curatare in palma, se adauga putina apa, dupa care se freaca mainile si se aplica pe ten, folosind miscari circulare pentru a indeparta mizeria.
- Clatirea fetei de mai multe ori
Majoritatea produselor usuca pielea, asa ca este indicat ca dupa aplicarea gelului de curatare, pielea sa fie clatita de doua – trei ori. Nu trebuie neglijata zona de unde incepe parul, partile laterale ale nasului sau gatul.
- Stergerea fetei cu un prosop curat
Dupa clatirea fetei (care urmeaza dupa aplicarea gelului de curatare), se recomanda ca tenul sa fie sters cu un prosop curat. Nu trebuie frecata fata puternic, ci doar tamponata. Apoi, se aplica o lotiune hidratanta.
Cum se alege demachiantul potrivit?
Exista o multime de produse pentru curatarea tenului pe piata, iar aici amintim printre altele: gel de curatare a tenului, lapte demachiant, lotiune micelara, etc.
Acestea se aleg in functie de tipul tenului, astfel ca pentru tenul gras se recomanda un produs pe baza de apa, in a carui compozitie nu se regaeste alcoolul sau uleiurile. Se poate incerca un cel care necesita clatirea cu apa.
Pentru tenul uscat de exemplu, se alege o formula grasa, bazata pe crema sau pe lapte. In ceea ce priveste tenul sensibil, acesta are mevoie de o combinatie blanda care are in compozitie uleiuri nautrale, dar care nu contine alcool (laptele demachiant este ideal in aceste conditii).
In ceea ce priveste femeile care au tenul normal, acestea pot alege sa foloseasa o solutie micelara pentru a-si curata tenul. O astfel de solutie care nu incarca tenul in zonele grase, si care nici nu il usuca in zonele in care nu exista suficient sebum, este ideala.
In ceea ce priveste ordinea corecta a demachierii, procedura va incepe de la zona ochilor, urmata de buze, gata, gat si decolteu. Pentru mai multe articole despre frumusete, te astept si pe yony.ro, un blog care abordeaza cele mai interesante subiecte.