Ce putem vizita in Barcelona?

Cand spui Barcelona, te gandesti la fotbal si la Messi in primul rand, iar multi turisti viziteaza orasul pentru a face o vizita la stadionul uneia dintre cele mai iubite echipe de fotbal din lume.

Barcelona este capitala Cataluniei, si este un oras minunat si plin de viata aflat pe malul marii, care are multe alte lucruri interesante de aratat lumii in afara fotbalului. Peisajele superbe, arhitectura uluitoare si atractiile culturale superbe fac din Barcelona o destinatie de vacanta fascinanta, un oras care merita vizitat cel putin odata in viata.

Desigur, clima mediteraneana plina de farmec ii aduce un plus de farmec orasului. Barcelona are un cartier medieval atmosferic, Barri Gòtic , cu o atmosfera aproape magica din lumea veche, dar este si mai renumit pentru arhitectura sa modernista. Exista insa multe alte locuri super interesante pe care trebuie ca turistii sa le vada in acest oras, iar in continuare le vom prezenta.

  1. Basilica de la Sagrada Familia

Aceasta este una dintre cele mai neconventionale biserici din Europa, si va ofera cea mai faimoasa priveliste din Barcelona. Pe lista UNESCO, Basilica de la Sagrada Familia se afla in partea de nord a orasului, dominand imprejurimile sale cu 18 turnuri fusiforme.

Antoni Gaudí a fost insarcinat in 1883 sa proiecteze aceasta bazilica ca biserica neogotica. Dar in loc sa urmeze planurile, el a creat un exemplu de semnatura al faimoasei sale arhitecturi suprarealiste Art Nouveau. Nu avea idei ferme in minte, preferand sa se modifice si sa se adauge la planuri pe masura ce munca progresa.

Cu toate ca Gaudí prevazuse initial intre zece si cincisprezece ani, biserica nu a fost niciodata finalizata. Drept urmare, opera principala a celui mai important arhitect catalan din vremurile moderne ramane doar o scoica si nimeni nu stie daca sau cand va fi finalizata vreodata.

Vizitatorii sunt intampinati de exteriorul fastuos, cu fatada sa expresiva a Nasterii care infatiseaza nasterea lui Isus si fatada evocativa a Patimii care ilustreaza suferinta, moartea si invierea lui Isus. La fel de uimitor, interiorul este un spatiu imens de 90 de metri lungime cu 60 de metri inaltime. Plafonul straluceste cu detalii decorative opulente si vitralii colorate permit lumina eterica sa curga.

  1. Barri Gòtic (cartierul gotic)

De 2.000 de ani, Cartierul Gotic a fost centrul spiritual si laic al orasului. Religiile cladirilor romane antice se gasesc inca aici, dar Evul Mediu este cel mai bine reprezentat de monumentele istorice ambalate in acest cartier.

O capodopera a arhitecturii gotice, catedrala medievala se afla pe Monte Tabor, punctul cel mai inalt din centrul orasului. Cartierul gotic este locul in care Christopher Columb a fost primit de catre monarhii catolici dupa prima sa calatorie in Lumea Noua, iar din secolele XIV si XV, administratiile orasului au avut loc aici.

  1. La Rambla: centrul social al Barcelonei

Inima vietii sociale a Barcelonei se gaseste pe La Rambla, un bulevard larg, intunecat de copaci, care imparte Orasul Vechi in doua parti. La Rambla se intinde de la Plata de Catalunya, unde se afla frumosul convent romanesc din Santa Anna din secolul al XII-lea, pana la port.

Aceasta strada larga, care are trotuare pietonale expansive, este captusita cu magazine, restaurante si cafenele in aer liber, motiv pentru care este una dintre cele mai populare strazi din oras.

In timpul zilei, multi localnici sunt gasiti aici facandu-si cumparaturile de zi cu zi la Mercat de la Boqueria, iar noaptea, grupuri de prieteni si familii isi fac paseo seara (plimbare) pe La Rambla pentru a se bucura de aerul curat si de atmosfera plina de viata in functie de zi, spectatorii ar putea fi tratati cu muzica live, un spectacol de mime sau alte spectacole improvizate pe strada.

Pe partea sa de nord-est, La Rambla se invecineaza cu Barri Gòtic, iar la jumatatea drumului se afla Plaça Reial, o frumoasa piata cu palmier, inchisa de case istorice. Aceste cladiri elegante gazduiesc magazine, cafenele si restaurante. In centru se afla Fantana celor trei haruri cu o candelabra proiectata de Antoni Gaudí.

Un alt monument important de pe La Rambla (numarul 3-5) este Palau Güell, un conac ostentativ proiectat in 1886 de Antoni Gaudí pentru Eusebi Güell, cel despre care catalanii stiu ca a fost un mare patron al artelor, iar cladirea a fost construita cu o sala cu cupole mari destinata lecturilor de poezie si concertelor private.

Intreaga cladire reflecta enorma bogatie a lui Güell, cu un decor somptuos, materiale textile valoroase si mobilier artizanal creat de Gaudí.

  1. Palau de la Música Catalana (Palatul Muzicii Catalane)

Construit intre 1905 si 1908 ca sala de concerte pentru societatea corala Orfeó Català, Palau de la Música Catalana a fost proiectat de arhitectul Lluís Domènech i Montaner, in stil modernist catalan.

Chiar daca cladirea este caracterizata de liniile curbe ale stilului si paleta colorata, in comparatie cu lucrarile lui Gaudi, acest design pune functia inaintea formei.

In ciuda faptului ca decorul interior este la fel de colorat si de fantezist precum exteriorul, forma si decoratiunea sa sunt dedicate spectacolelor corului si altor spectacole muzicale.

Sala de concerte a Palau, care are in jur de 2.200 de locuri, iar Palatul Muzicii Catalane este singurul auditorium din Europa iluminat in timpul zilei in intregime de lumina naturala.

  1. Camp Nou

La fel cum cladirile moderniste sunt atractii obligatorii pentru fanii arhitecturii, Camp Nou este un obiectiv obligatoriu pentru fanii fotbalului. Pe acest stadion isi desfasoara meciurile echipa FC Barcelona.

Stadionul cu 99.354 de locuri este cel mai mare din Europa si al doilea ca marime din lume. Daca aveti posibilitatea sa ajungeti in Spania in timpul in care se desfasoara campionatul de fotbal, este neaparat sa vedeti un meci de pe acest stadion, dat fiind faptul ca discutam despre unul dintre cele mai importante cluburi de fotbal din lume.

  1. La Barceloneta

Alaturi de portul de croaziera, cartierul La Barceloneta se invecineaza cu plaja lunga si larga Sant Sebastià, unde localnicii merg sa faca plaja, sa navigheze si sa socializeze in numeroasele restaurante cu fructe de mare si locuri de tapas care au vedere la mare.

O promenada lunga, captusita cu palmieri, leaga zona plajei cu porturile marine pline cu iahturi. Aveti o vedere buna asupra porturilor si zonei portului din telecabina Port, care urca de aici pana la dealul Montjuic.

Cele-mai-potrivite-statiuni-pentru-concediu-in-Romania
DESTINATII DE VACANTA

Cele mai potrivite statiuni pentru concediu in Romania

Dupa cum bine stim cu totii, anul 2020 a fost unul foarte trist pentru toata lumea, datorita pandemiei de coronavirus (Covid – 19) cu care ne confruntam. Datorita acestui virus, viata noastra s-a schimbat radical, unii s-au imbolnavit, altii au murit din cauza virusului. Share on FacebookTweetFollow us

Read More
ce-putem-vedea-in-Maramures
DESTINATII DE VACANTA

Ce se poate vizita in Maramures?

Maramuresul este o regiune istorica, un plai frumos, plin de oameni molcomi (calmi). Datinile si obiceiurile din strabuni nu au fost uitate, fiind bine pastrate de maramureseni mandri de port, grai si de locurile natale. Share on FacebookTweetFollow us

Read More
cele-mai-frumoase-locuri-din-judetul-cluj
DESTINATII DE VACANTA

Cele mai frumoase locuri din judetul Cluj

Romania are o multime de regiuni frumoase, iar zona Ardealului cu siguranta nu duce lipsa de astfel de locuri. In randurile care urmeaza ale acestui articol, veti putea descoperi cateva dintre cele mai frumoase locuri din judetul Cluj, locuri pe care trebuie neaparat sa le vedeti. Share on FacebookTweetFollow us

Read More