Ce locuri frumoase puteti vizita in Romania?

Fiecare dintre noi asteptam concediul, pentru a pleca undeva departe de casa si departe de grijile din viata de zi cu zi. Exista foarte multe persoane care aleg sa plece in strainatate, unii in diferite tari europene, altii opteaza pentru destinatii exotice.

Romania insa, are o multime de locuri frumoase de vizitat, este o tara care are toate formele de relief, si care merita vizitata.

In continuare am pregatit o scurta lista care va prezinta cateva locatii interesante din tara noastra frumoasa, pe care ar fi pacat sa nu le vizitati cel putin odata, iar aici nu discutam despre statiunile de la mare pe care le cunoasteti deja.

  1. Laguna Albastra

Un loc spectaculos in Romania, si unic totodata, este Laguna Albastra, care se afla la o distanta de doar 30 de kilometri de Cluj Napoca, in apropierea localitatii Aghiresu. Acest lac s-a format intr-un loc in care a functionat o mina de caolin in trecut. Laguna Albastra iese in evidenta datorita culorii impresionante a apei, iar locul este considerat o adevarata minune a naturii care exista in Romania.

In fiecare sezon cald, aici sosesc mii de turisti pentru a se racori in Laguna Albastra, care are apele in culoarea smaraldului.

  1. Pestera Ghetarul de la Scarisoara

Atunci cand temperaturile sunt foarte ridicate, oamenii cauta sa se racoreasca, iar o excursie la Pestera Ghetarul de la Scarisoara poate fi solutia ideala pentru cei aflati in aceasta situatie. Pestera Ghetarul de la Scarisoara se afla la o altitudine de 1100m, si adaposteste cel mai mare ghetar subteran care exista in intreaga lume.

O multime de turisti atat romani cat si straini sosesc in fiecare vara la Pestera Ghetarul de la Scarisoara, asa ca ar fi pacat sa nu vizitati aceasta locatie, cel putin odata.

  1. Muntii Retezat

Muntii Retezat si Parcul Natural Retezat reprezinta de-asemenea un obiectiv turistic impresionant al Romaniei. Cei pasionati de drumetii si trasee montane pot alege sa viziteze acest loc, pentru a admira privelisti cu adevarat fabuloase.

Despre Masivul Retezat se spune ca este considerat bijuteria Muntilor Carpati, aici turistii avand posibilitatea de a descoperi o mare varietate de plante si de animale salbatice, dar si lacuri glaciare care au apele deosebit de reci, chiar si vara.

Pentru cei care isi doresc sa se ascunda de temperaturile caniculare din oras, o excursie in Masivul Retezat a carui altitudine depaseste 2.000 de metri, reprezinta o alegere inspirata.

  1. Pestera Ialomicioarei

Pestera Ialomicioarei este un alt loc interesant care merita vizitat, si care se afla in inima Masivului Bucegi. Aceasta pestera ofera un peisaj subteran cu adevarat fabulos, cu foarte multe grote tematice si incaperi cunoscute datorita unor legende. In apropiere de Pestera Ialomicioarei se afla si alte locuri care merita vizitate, iar doua dintre acestea sunt Spintecatura Ursilor si Cheile Tatarului.

  1. Manastirile din Bucovina

Manastirile din Bucovina cu siguranta atrag in fiecare an o multime de turisti, atat din Romania cat si din strainatate.

Bucovina dupa cum bine stim cu totii, este una dintre zonele pitoresti ale Romaniei, si intampina turistii cu oferte turistice exceptionale, si cu traditii si obiceiuri care au ramas neschimbate odata cu trecerea anilor. Cei care isi doresc sa viziteze Manastirile din Bucovina, pot trece pe la Manastirile Moldovita, Sucevita, Voronet si Humor.

Acestea sunt asadar cateva exemple de locuri frumoase din Romania, care in mod evident merita vizitate cel putin odata in viata, asa ca pentru urmatoarea vacanta, ati putea planifica sa vizitati tara noastra frumoasa. Veti cheltui si mai putini bani, si veti descoperi frumusetile tarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cele-mai-potrivite-statiuni-pentru-concediu-in-Romania
DESTINATII DE VACANTA

Cele mai potrivite statiuni pentru concediu in Romania

Dupa cum bine stim cu totii, anul 2020 a fost unul foarte trist pentru toata lumea, datorita pandemiei de coronavirus (Covid – 19) cu care ne confruntam. Datorita acestui virus, viata noastra s-a schimbat radical, unii s-au imbolnavit, altii au murit din cauza virusului. Share on FacebookTweetFollow us

Read More
ce-putem-vedea-in-Maramures
DESTINATII DE VACANTA

Ce se poate vizita in Maramures?

Maramuresul este o regiune istorica, un plai frumos, plin de oameni molcomi (calmi). Datinile si obiceiurile din strabuni nu au fost uitate, fiind bine pastrate de maramureseni mandri de port, grai si de locurile natale. Share on FacebookTweetFollow us

Read More
cele-mai-frumoase-locuri-din-judetul-cluj
DESTINATII DE VACANTA

Cele mai frumoase locuri din judetul Cluj

Romania are o multime de regiuni frumoase, iar zona Ardealului cu siguranta nu duce lipsa de astfel de locuri. In randurile care urmeaza ale acestui articol, veti putea descoperi cateva dintre cele mai frumoase locuri din judetul Cluj, locuri pe care trebuie neaparat sa le vedeti. Share on FacebookTweetFollow us

Read More