5 locuri de vazut in Seychelles

Seychelles este un paradis insular situat in largul coastei de est a Africii in Oceanul Indian, care dispune de 115 insule din care sa alegeti locul de vacanta. Cu siguranta exista multe lucruri de facut in Seychelles pentru iubitorii de plaja si apa.

Insulele interioare mai mari, granitice din Seychelles (in primul rand Mahé, Praslin si La Digue) sunt cele mai dezvoltate pentru turisti, cu multe statiuni de lux de cinci stele. Mahé gazduieste mica capitala Victoria, precum si aeroportul international, portul de croaziera si frumosul Parc National Seselis Morne.

Pe insula Praslin, puteti explora Vallée de Mai, listata pe UNESCO, in timp ce La Digue adaposteste unele dintre cele mai uluitoare plaje din lume.

Persoanele care au in plan o vacanta aici, pot descoperi cateva modalitati de petrecere a timpului in Seychelles.

Anse Lazio, Praslin

Pe tarmul din nordul insulei Praslin, Anse Lazio (Golful Chevalier) se afla una dintre cele mai pitoresti plaje ale renumitei insulei. Trebuie sa mergeti pe un deal pentru a accesa plaja, dar merita efortul.

Flancata de bolovani rotunjiti din granit, aceasta lunga intindere de nisip moale blond se contopeste cu apele cristaline in nuante de vis de albastru. Copacii Takamaka si cocotierii se prind de plaja, oferind pete de umbra pentru relaxare. Cel mai bun moment pentru a vizita plaja este dimineata devreme sau in dupa-amiaza tarzie, cand majoritatea autobuzelor turistice au plecat.

Baie Lazare, Mahé

Frumosul sat Baie Lazare de pe Mahé a fost numit dupa exploratorul francez din secolul al 18-lea Lazare Picault, care a aterizat aici cand guvernul francez l-a trimis sa exploreze insulele. Unul dintre principalele obiective turistice ale zonei este biserica neo-gotica Baie Lazare, cu hramul Sf. Francisc din Assisi, care ofera o vedere panoramica a zonei.

Plajele uimitoare ale Ansei Soleil si Petite Anse sunt preferate, cu apele lor azurice uimitoare si nisipul alb orbitor.

Insula La Digue

A patra insula ca marime din arhipelag, La Digue este un refugiu pentru iubitorii de natura si cei care cauta o privire asupra vietii traditionale insulare; bicicletele sunt moduri de transport populare pe aceasta insula.

Uimitoarele plaje cu nisip alb si afluente de roca de granit se afla pe marginile coastei, iar cunoscatorii de plaje vor gasi aici una dintre cele mai pitoresti intinderi de nisip si mare, Anse Source D’Argent. Trebuie sa platiti pentru a accesa plaja de la imobiliare L’Union din apropiere, unde admiterea dvs. include un tur prin aceasta veche fabrica de copra si plantatia de vanilie.

O alta atractie turistica este rezervatia naturala Veuve, care gazduieste fluturasul paradisului negru pe cale de disparitie, numit si „vaduva”. Scufundarile si alpinismul sunt de asemenea, lucruri populare pe insula, iar drumetii se vor bucura de La Pass to Grand Anse Trail, care trece prin casele coloniale franceze, prin paduri si zone mlastinoase spre superba plaja Grand Anse.

Parcul National Morne Seychelles

Cel mai mare parc national din Seychelles, Parcul National Morne Seychellois acopera peste 20 la suta din suprafata Mahé si este un refugiu pentru iubitorii de natura si drumetii. In limitele sale luxuriante se afla lantul montan numit datorita celui mai inalt punct al sau, Morne Seychelles, cel care atinge o inaltime de 905 metri si care ofera vedere spre capitala Victoria.

Traseele de drumetie urca in parc din satul Danzil, trecand plantatii de ceai si oferind vederi spectaculoase asupra coastei de sud-vest a Mahé de pe versantii muntilor. Drumetia moderata Morne Blanc este una dintre cele mai populare trasee si ofera vederi spectaculoase de la varful sau.

Mergand spre vest prin parc, drumetii vor ajunge in parcurile marine Baie Ternay si Port Launay. Spre nord-vest se afla catunul Bel Ombre si plaja izolata de la Anse Major.

Anse Volbert

Pe coasta de nord-est a Praslinului, Anse Volbert (cunoscuta si sub numele de Côte d’Or) este una dintre cele mai populare plaje ale insulei. Apa calda si putin adanca se intinde cu nisipurile albe de soare, iar recifele de corali isi fac aparitia in larg.

Apele calme sunt de asemenea sigure pentru inot, chiar si pentru copiii mici. Anse Volbert este una dintre cele mai importante zone ale insulei, iar aici veti gasi multe hoteluri si restaurante care se intind pe tarmuri.

Cele-mai-potrivite-statiuni-pentru-concediu-in-Romania
DESTINATII DE VACANTA

Cele mai potrivite statiuni pentru concediu in Romania

Dupa cum bine stim cu totii, anul 2020 a fost unul foarte trist pentru toata lumea, datorita pandemiei de coronavirus (Covid – 19) cu care ne confruntam. Datorita acestui virus, viata noastra s-a schimbat radical, unii s-au imbolnavit, altii au murit din cauza virusului. Share on FacebookTweetFollow us

Read More
ce-putem-vedea-in-Maramures
DESTINATII DE VACANTA

Ce se poate vizita in Maramures?

Maramuresul este o regiune istorica, un plai frumos, plin de oameni molcomi (calmi). Datinile si obiceiurile din strabuni nu au fost uitate, fiind bine pastrate de maramureseni mandri de port, grai si de locurile natale. Share on FacebookTweetFollow us

Read More
cele-mai-frumoase-locuri-din-judetul-cluj
DESTINATII DE VACANTA

Cele mai frumoase locuri din judetul Cluj

Romania are o multime de regiuni frumoase, iar zona Ardealului cu siguranta nu duce lipsa de astfel de locuri. In randurile care urmeaza ale acestui articol, veti putea descoperi cateva dintre cele mai frumoase locuri din judetul Cluj, locuri pe care trebuie neaparat sa le vedeti. Share on FacebookTweetFollow us

Read More