De ce reciclarea materialelor de construcție este importantă pentru afacerea dumneavoastră

De-ce-reciclarea-materialelor-de-construcție-este-importanta-pentru-afacerea-dumneavoastra

Având în încălzirea globală dă semne din ce în ce mai apăsătoare, afectându-ne din ce în ce mai mult, reciclarea materialelor de construcție este mai importantă ca niciodată.

Cea mai obișnuită metodă de a scăpa de moloz în trecut a fost trimiterea lor la gropile de gunoi. Astăzi firmele de construcții, care se respectă, știu că există și alte opțiuni mult mai bune. Iată câteva beneficii ale reciclării molozului de pe șantiere.

Beneficii de mediu

Reciclarea materialelor de construcție economisește cantități masive de energie prin scăderea consumului de resurse naturale. Dacă ar fi să reciclăm toate betoanele și pavajele din asfalt am economisi echivalentul energetic al multor tone de combustibil.

Depozitele de gunoi se umple repede, ceea ce ne face să ne gândim la soluții alternative de a scăpa de moloz. Reciclarea molozului de pe șantierele de construcții înseamnă reutilizarea acestuia mai târziu, în același scop sau transformate în ceva nou.

Beneficii economice

Reducerea costurilor

Reciclarea sau refolosirea materialelor reduce atât costurile de debarasare de acest moloz cât și costurile de transport. În plus, deseori costă mai puțin să le ducem la reciclat decât să ne debarasăm de ele.

Politică

Odată cu creșterea importanței acordate construcțiilor ecologice, reciclarea vă va oferi un avantaj competitiv față de alte firme de construcții care nu reciclează, deci aduce cu sine diferențierea față de concurență. Oamenilor le pasă de mediu și vor să vadă că și ție îți pasă!

Care sunt materialele de constructii care pot fi reciclate? Iată câteva dintre acestea:

Metalul: metale precum oțelul, aluminiul și cuprul pot fi trimise la depozitele de fier vechi unde pot fi refolosite.

Pavajul de asfalt. Reciclarea asfaltului rămas poate genera economii masive de energie, acesta este de obicei zdrobit și reciclat înapoi în asfalt.

Lemnul: lemnul curat și netratat poate fi refrezat, tăiat sau măcinat, pentru a produce cherestea, scândură, combustibil pentru cazane sau mulci.

Betonul: betonul este unul dintre cele mai frecvent reciclate materiale de construcție și poate fi reutilizat în multe feluri, unul dintre cele mai frecvente reutilizări fiind tot în domeniul construcțiilor ca:

 • Piatră spartă.
 • Sticla.  Anumite tipuri de sticlă de la ferestre și plăci pot fi reciclate.
 • Hârtia/cartonul. Hârtia și cartonul pot fi ușor reciclate.
 • Gipsul. Gipsul provenit din gips-carton poate fi reciclat în feluri diferite, cum ar fi fabricarea de gips-carton nou, fabricarea de ciment și  în agricultură.

Acum, că știți ce materiale pot fi reciclate, este timpul să integrați reciclarea în afacerea dumneavoastră din domeniul construcțiilor.

Trebuie doar să identificați unde anume puteți recicla molozul de pe șantierele dumneavoastră și ce anume puteți recicla, apoi puteți începe un nou capitol în istoria firmei dumneavoastră.

Mediul și portofelul vă vor fi fericiți că ați făcut-o! Noi, cei de la Autocompres, am făcut-o deja!

 

3 thoughts on “De ce reciclarea materialelor de construcție este importantă pentru afacerea dumneavoastră

 1. Greetings!
  I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where I could get a captcha plugin for my
  comment form? I’m using the same blog platform as yours and
  I’m having trouble finding one?
  Thanks a lot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cum-sa-ti-faci-acasa-unghiile-acrilice-perfecte
CUM SA FAC?

Cum sa-ti faci acasa unghiile acrilice perfecte?

Se spune despre manichiura ca reprezinta cartea de vizita a unei femei, iar multe dintre ele viseaza la unghiile acrilice perfecte. In acest sens, multe reprezentante ale sexului frumos aleg sa viziteze saloanele de manichiura. Share on FacebookTweetFollow us

Read More
Tu-stii-cum-se-aplica-fardul-de-pleoape
CUM SA FAC?

Tu stii cum se aplica fardul de pleoape?

Fardurile de pleoape ridica, definesc si adauga profunzime ochilor tai. Dar trasarea formei potrivite, adaugarea culorii cutei si evidentierea coltului interior si amestecarea poate fi putin intimidanta, mai ales pentru fetele care nu se machiaza foarte des. Share on FacebookTweetFollow us

Read More
cum-sa-fac-un-tratament-pentru-par
CUM SA FAC?

Cum sa fac un tratament pentru par acasa?

Stiai ca multe femei isi doresc sa aiba un par de invidiat, si folosesc multe produse pentru ingrijirea parului, dar fara prea mare succes? Share on FacebookTweetFollow us

Read More