De ce reciclarea materialelor de construcție este importantă pentru afacerea dumneavoastră

De-ce-reciclarea-materialelor-de-construcție-este-importanta-pentru-afacerea-dumneavoastra

Având în încălzirea globală dă semne din ce în ce mai apăsătoare, afectându-ne din ce în ce mai mult, reciclarea materialelor de construcție este mai importantă ca niciodată.

Cea mai obișnuită metodă de a scăpa de moloz în trecut a fost trimiterea lor la gropile de gunoi. Astăzi firmele de construcții, care se respectă, știu că există și alte opțiuni mult mai bune. Iată câteva beneficii ale reciclării molozului de pe șantiere.

Beneficii de mediu

Reciclarea materialelor de construcție economisește cantități masive de energie prin scăderea consumului de resurse naturale. Dacă ar fi să reciclăm toate betoanele și pavajele din asfalt am economisi echivalentul energetic al multor tone de combustibil.

Depozitele de gunoi se umple repede, ceea ce ne face să ne gândim la soluții alternative de a scăpa de moloz. Reciclarea molozului de pe șantierele de construcții înseamnă reutilizarea acestuia mai târziu, în același scop sau transformate în ceva nou.

Beneficii economice

Reducerea costurilor

Reciclarea sau refolosirea materialelor reduce atât costurile de debarasare de acest moloz cât și costurile de transport. În plus, deseori costă mai puțin să le ducem la reciclat decât să ne debarasăm de ele.

Politică

Odată cu creșterea importanței acordate construcțiilor ecologice, reciclarea vă va oferi un avantaj competitiv față de alte firme de construcții care nu reciclează, deci aduce cu sine diferențierea față de concurență. Oamenilor le pasă de mediu și vor să vadă că și ție îți pasă!

Care sunt materialele de constructii care pot fi reciclate? Iată câteva dintre acestea:

Metalul: metale precum oțelul, aluminiul și cuprul pot fi trimise la depozitele de fier vechi unde pot fi refolosite.

Pavajul de asfalt. Reciclarea asfaltului rămas poate genera economii masive de energie, acesta este de obicei zdrobit și reciclat înapoi în asfalt.

Lemnul: lemnul curat și netratat poate fi refrezat, tăiat sau măcinat, pentru a produce cherestea, scândură, combustibil pentru cazane sau mulci.

Betonul: betonul este unul dintre cele mai frecvent reciclate materiale de construcție și poate fi reutilizat în multe feluri, unul dintre cele mai frecvente reutilizări fiind tot în domeniul construcțiilor ca:

  • Piatră spartă.
  • Sticla.  Anumite tipuri de sticlă de la ferestre și plăci pot fi reciclate.
  • Hârtia/cartonul. Hârtia și cartonul pot fi ușor reciclate.
  • Gipsul. Gipsul provenit din gips-carton poate fi reciclat în feluri diferite, cum ar fi fabricarea de gips-carton nou, fabricarea de ciment și  în agricultură.

Acum, că știți ce materiale pot fi reciclate, este timpul să integrați reciclarea în afacerea dumneavoastră din domeniul construcțiilor.

Trebuie doar să identificați unde anume puteți recicla molozul de pe șantierele dumneavoastră și ce anume puteți recicla, apoi puteți începe un nou capitol în istoria firmei dumneavoastră.

Mediul și portofelul vă vor fi fericiți că ați făcut-o! Noi, cei de la Autocompres, am făcut-o deja!

 

Cum-sa-fac-sa-slabesc-pe-cont-propriu-acasa
CUM SA FAC?

Cum sa fac sa slabesc pe cont propriu acasa?

Slabitul poate fi o provocare, mai ales atunci cand alegi sa o faci pe cont propriu. Cu toate acestea, cu o abordare bine planificata si motivatie, poti atinge obiectivele tale de pierdere in greutate. Share on FacebookTweetFollow us

Read More
Cum-pot-sa-castig-bani-cu-ajutorul-tik-tok
CUM SA FAC?

Cum pot sa castig bani cu ajutorul Tik-Tok?

TikTok a devenit una dintre cele mai populare platforme de social media din lume, atragand milioane de utilizatori activi in fiecare zi. Share on FacebookTweetFollow us

Read More
Caracteristicile-importante-pentru-o-folie-solar
CUM SA FAC?

Caracteristicile importante pentru o folie solar

O folie solar este una dintre partile componente pentru fabricarea solariilor, alaturi de cadrul solarului. Folia pentru solar care este de calitate superioara actioneaza cu scopul de a reflecta lumina directa a soarelui. Actioneaza de asemenea si pentru a dispersa lumina si caldura in cel mai eficient mod in solar sau in sera. Share on […]

Read More