Acneea este una dintre cele mai frecvente afectiuni ale pielii din lume, afectand aproximativ 85% dintre oameni la un moment dat in viata lor. Tratamentele conventionale pentru acnee pot fi costisitoare si adesea pot avea efecte secundare nedorite precum uscaciunea, roseata si iritarea.
Acest lucru a determinat multi oameni sa analizeze cum sa vindece acneea in mod natural acasa. Internetul este plin de sugestii, dar functioneaza efectiv tratamentele naturiste? Puteti afla in randurile care urmeaza, asa ca va invit sa cititi pana la final, si va invit pe yony.ro, pentru a afla mai multe despre frumusete si nu numai.
Ce provoaca acneea?
Acneea incepe cand porii din pielea ta se infunda cu ulei si celulele moarte ale pielii. Fiecare por este conectat la o glanda sebacee, care produce o substanta uleioasa numita sebum. Sebumul suplimentar poate acoperi porii, iar astfel va provoca cresterea unei bacterii cunoscute sub numele de Propionibacterium acnes sau P. acnes.
Celulele albe din sange ataca P. acnes, ceea ce duce la inflamarea pielii si la aparitia acneei. Unele cazuri de acnee sunt mai severe decat altele, dar simptomele obisnuite includ varfurile albe, punctele negre si cosurile.
Multi factori contribuie la dezvoltarea acneei, inclusiv genetica, dieta, stresul, modificarile hormonale si infectiile, dar exista remedii impotriva acesteia. In continuare puteti afla cateva dintre ele.
- Aplicati otet de cidru de mere
Acizii organici din otetul de cidru de mere pot ajuta la uciderea bacteriilor cauzatoare de acnee si la reducerea aspectului cicatricilor. Aplicarea acestuia pe piele poate provoca arsuri sau iritatii, de aceea trebuie folosita cu atentie.
- Amestecati o parte otet de cidru de mere si 3 parti apa (folositi mai multa apa pentru pielea sensibila).
- Dupa curatare, aplicati usor amestecul pe piele folosind o carpa curata de bumbac.
- Se lasa sa actioneze 5-20 secunde, se clateste cu apa si se usuca.
- Repetati acest proces de 1-2 ori pe zi, dupa cum este necesar.
- Faceti un tratament cu ulei de arbore de ceai
Uleiul de arbore de ceai este un ulei esential care este extras din frunzele Melaleuca alternifolia, un copac mic, originar din Australia. Acest ulei are proprietati anti-bacteriene si antiinflamatorii puternice. Aplicarea acestuia pe piele s-a dovedit a reduce acneea.
- Se amesteca 1 parte ulei de arbore de ceai cu 9 parti apa.
- Introduceti un tampon de bumbac in amestec si aplicati-l pe zonele afectate.
- Aplicati hidratant, daca doriti.
- Repetati acest proces de 1-2 ori pe zi, dupa cum este necesar.
- Ceai verde aplicat pe piele
Ceaiul verde este bogat in antioxidanti care ajuta la combaterea bacteriilor si la reducerea inflamatiei. Aplicarea ceaiului verde pe piele s-a dovedit a reduce semnificativ acneea.
- Adaugati ceai verde abrupt in apa clocotita timp de 3-4 minute.
- Lasati ceaiul sa se raceasca.
- Folosind o carpa uscata de bumbac, aplicati ceaiul pe piele sau turnati intr-o sticla de pulverizare pentru a pulveriza.
- Se lasa sa se usuce, apoi se clateste cu apa si se usuca.
Puteti adauga, de asemenea, frunzele de ceai ramase in miere si faceti o masca.
- Hidratare cu Aloe Vera
In momentul in care este aplicat pe piele, gelul de aloe vera are puterea de a contribui la vindecarea ranilor, la tratarea arsurilor si la combaterea inflamatiei. Poate fi benefic pentru persoanele cu piele predispusa la acnee, dar trebuie efectuate mai multe cercetari.
- Scoateti gelul din planta de aloe cu o lingura.
- Aplicati gelul direct pe pielea curata ca hidratant.
- Repetati de 1-2 ori pe zi, sau dupa cum doriti.
De asemenea, puteti cumpara gel de aloe vera din magazin, dar asigurati-va ca este aloe pura, fara ingrediente suplimentare.