
Cearcanele reprezinta o problema cu care se confrunta adesea femeile, dar si unii barbati au cearcane dimineata cand se trezsc; chiar si copiii pot avea cearcane.
Cearcanele sunt in primul rand inestetice, si ne pot face sa aratam obositi, sau pot trada un stil de viata haotic sau alte probleme grave de sanatate.
Cearcanele apar din cauza concestiei venelor care dreneaza sangele din zona ochilor spre nas. Aceste zone se umfla si se inchid la culoare. Atunci apar acele cearcane inestetice din jurul ochilor.
Lipsa somnului este unul dintre notivele datorita caruia apar cearcanele. De-asemenea, viciile precum fumatul si consumul excesiv de alcool sunt alti factori care contribuie la aparitia cearcanelor.
Varsta si alergia pot fi alti factori care determina aparitia cearcanelor. Indiferent insa de motivul datorita caruia acestea apar, reprezinta o problema atat pentru femei cat si pentru barbati, care cauta diferite remedii impotriva cearcanelor.
Prevenirea cearcanelor
Aparitia cearcanelor poate fi prevenita intr-o oarecare masura. Protejarea zonei sensibile din jurul ochilor, consumul de apa (hidratarea pielii si eliminarea toxinelor), aplicatia castravetilor (cateva felii zi de zi) deasupra ochilor sau consumul de vitamine , pot fi factori care previn aparitia acestor cearcane.
De-asemenea, pentru a preveni cearcanele, este important ca fiecare persoana sa doarma suficient de mult, sa opteze pentru un masaj la nivelul ochilor, si sa aiba un regim alimentar sanatos.
Metode naturale de eliminare a cearcanelor
- Ulei de ricin
Datorita proprietatilor antiinflamatorii si antioxidante pe care le contine, acest ulei pate mentine zona pielii (din apropierea ochilor) neteda. Acest ulei special, absoarbe impuritatile din piele, in timp ce acizii grasi pe care ii detine, hidrateaza pielea suficient de mult impotriva cearcanelor.
Uleiul de ricin se aplica sub ochi, iar apoi se maseaza zona. Tratamentul trebuie aplicat in fiecare seara inainte de culcare.
- Ulei de cocos
Dupa cum stim cu totii, uleiul de nuca de cocos este util in mai multe situatii. Poate fi o alegere buna pentru a exfolia si pentru a calma pielea iritata. Complexul de minerale si vitaine pe care acest ulei le contine, repara zonele care sunt afectate de cearcane.
Uleiul de ricin se aplica sub ochi, iar zona trebuie masata 2-3 minute, pentru ca uleiul sa patrunda in piele. Cel putin odata pe saptamana trebuie repetat tratamentul, pentru a fi eficient.
- Zatul de cafea
Poate parea ciudat dar, foarte multe persoane folosesc zatul de cafea pentru a lupta impotriva cearcanelor. Zatul de cafea are puterea sa mentina elasticitatea pielii.
Se amesteca zatul de cafea cu cateva picaturi de ulei de nuca de cocos sau cu cafea, astfel incat sa poata fi tratate cearcanele. Aceasta masca naturala impotriva cearcanelor, trebuie lasata sa actioneze in jur de 10 – 15 minute.
- Castravete crud
Foarte multe persoane aleg sa foloseasca felii de castraveti cruzi, pe care ii aplica direct pe suprafata chipului. Castravetele contine vitamine precum (vitaminele A, C si K), dar si diferiti antioxidanti care protejeaza pielea si reduc inflamatia din zona ochilor.
Exista alte multe remedii naturiste care pot fi incarcate acasa pentru a trata cearcanele. Incercati-le pentru ca sansele de a scapa de cearcane sunt mari!