Cum alegi un deodorant?

Fiecare dintre noi folosim deodorantul, pe care il putem achizitiona de la supermarket, de la magazinele de cartier, de la magazinele online sau chiar de la diferite persoane care comercializeaza produse ale unor companii precum Avon, Oriflame, etc.

Exista multe persoane care confunda deodorantul cu antiperspirantul, asa ca mai intai de toate vom prezenta fiecare dintre aceste produse.

Deodorant

Scopul deodorantelor este de a combate mirosul neplacut, care este asociat transpiratiei. Aceste produse (deodorantele) vor ascunde mirosul neplacut al transpiratiei, datorita proprietatilor anti-fungice si antibacteriene pe care le au.

Exista deodorante care contin alcool (ingredient anti-bacterian) care elimina neplacutul miros al transpiratiei.

Antiperspirant

Antiperspirantele au obiectivul de a reduce transpiratia. Aceste produse au in componenta o substanta astrigenta ce scade sau comprima tesuturile. In cele mai multe cazuri, astrigentul care este folosit in aceste produse este sarea de aluminiu, care contracta porii si care limiteaza astfel transpiratia.

Alegerea deodorantului potrivit

Atunci cand trebuie sa iti alegi deodorantul, trebuie sa tii cont de mai multe detalii. Cat de des transpiri? Se intampla sa transpiri doar cand esti activa? Daca da, alege una deodorant normal.

Daca ti se intampla sa transpiri foare des, atunci transpiratia si mirosul neplacut pot fi oprite de un antiperspirant.

Ce deodorant alegi?

Exista mai multe tipuri de deodorante. Unele sunt sub forma de gel, spray, stick sau roll-on. Cel mai indicat ar fi sa folosesti din fiecare tip cate unul – doua produse, pana cand il vei gasi pe cel potrivit.

Continutul de alcool

De cele mai multe ori, printre ingredientele deodorantului se regaseste si alcoolul, care omoara bacteriile ce provoaca aparitia mirosului neplacut; dar si gerenii. Chiar daca contin alcool, sunt produse sigure pentru sanatate, desi uneori, pot provoca mancarimi sau aspect ciudat al axilei.

Aroma deodorantului

In clipa de fata exista multime de producatori de produse pentru igiena personala. Acesti producator ne propun diferite produse cat mai frumos mirositoare, astfel incat sa atraga clientii. In functie de preferinte, fiecare isi poate alege un tip de aroma a deodorantului.

Cum functioneaza un deodorant?

Fara doar si poate, cea mai buna metoda de a vedea cum functioneaza deodorantul, este sa il deschizi pentru a-l incerca. Exista diferite stiluri de deodorant, cu diferite mirosuri, etc. Acestea sunt ieftine, ceea ce reprezinta un mare avantaj.

Ce ingrediente contin deodorantele?

Atunci cand citesti eticheta care prezinta ingredientele produsului, cu siguranta trebuie sa arunci o privire si la lista de ingrediente ale acestuia. Exista diferite chimicale care pot fi introduse in deodorante, dar cea mai indicata solutie ar fi sa optezi pentru deodorante naturale.

Siguranta

Mai tii minte ca in trecut se spunea despre deodorant ca este capabil sa creeze cancer la san? Ei bine, au fost efectuate unele studii, iar cercetatorii au demonstrat ca aceasta afirmatie nu este adevarata.

De preferat ar fi sa eviti totusi deodarantele care au in componenta triclosan, acesta fiind un ingredient periculos.

Asadar, acestea sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunosti despre deodorante. In functie de marca si preferinte, iti poti alege din mai multe locuri, un deodorant potrivit.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *