![](https://iepurila.ro/wp-content/uploads/2020/05/ser-facial.jpg)
Probabil ai auzit ca unele dintre prietenele tale tocmai si-au cumparat un ser facial, si se mandresc cu produsul respectiv, si cu rezultatele promitatoare pe care acesta le ofera.
Exista femei care nu au idee despre ceea ce este un ser facial, asa ca in cazul in care te afli si tu in aceasta situatie, continua sa citesti pana la final acest articol, pentru a afla ce este serul facial, dar si unele detalii interesante despre acest produs.
Ce este serul?
Serul este un produs de piele pe care il poti aplica pe pielea ta dupa curatare, dar inainte de a te hidrata, cu intentia de a livra ingrediente puternice direct in piele.
Serul este potrivit in special pentru aceasta sarcina, deoarece este format din molecule mai mici care pot patrunde adanc in piele si pot furniza o concentratie foarte mare de ingrediente active.
Acest lucru le face un instrument excelent pentru a viza anumite ingrijorari ale pielii, cum ar fi ridurile. La revedere, semne de imbatranire!
Serul este un produs hidratant?
Da si nu. Serurile pot fi pline de ingrediente hidratante (acid hialuronic, ceramide) pentru a ajuta pielea sa pastreze umiditatea. Dar asta nu il face hidratant in sensul traditional. Lotiunile si cremele de fata sunt mai bogate si creeaza o bariera pe partea de sus a pielii pentru a pastra toate lucrurile bune.
Serul nu expira foarte repede?
Anumite ingrediente puternice adesea gasite in ser pot deveni instabile odata ce vin in contact cu aerul. Acidul ascorbic (vitamina C), pentru instace, poate oxida si pierde eficacitatea in timp. Dar, datorita stiintei, versiunile modificate ale ingredientului (care sunt solubile in apa etc.) dureaza mai mult, astfel incat sa iti ajute pielea mai bine.
Cea mai buna regula este sa pastrati flaconul intr-un loc racoros si uscat (evident) si sa il utilizati in termen de sase luni pana la un an.
Serul este potrivit pentru pielea ta?
Probabil. Cunoaste-ti mai intai ingredientele. Daca sunteti predispuse la acnee cautati vitamina C (creste productia de colagen, imbunatateste procesul de reparatie a pielii si reduce inflamatiile), retinol (de asemenea, un antioxidant, reduce inflamatia), zinc (calmeaza iritarea, regleaza productia de ulei), si acid salicilic (unclogs pori).
Daca aveti tenul uscat, cautati vitamina E (un antioxidant, protejeaza celulele de deteriorarea oxidativa), niacinamida (imbunatateste elasticitatea pielii, creste nivelul de ceramida in piele), acidul glicolic (exfoliaza usor si usureaza decolorarea) si acidul hialuronic (retine umiditatea).
Pentru un ten plictisitor cautati antioxidanti precum extractul de ceai verde, resveratrolul, acidul ferulic (acestia combat radicalii liberi, cresc eficienta protectiei solare zi si promoveaza reparatia si vindecarea celulara noaptea).
Un cuvant de precautie: Deoarece serurile sunt super potentiale, mai mult nu este intotdeauna mai bun. Aveti grija inainte de a o acumula Ingrediente puternice pot irita pielea sensibila. Intotdeauna testul de plasture in consecinta.
Acum ca ai aflat si ce este serul facial, dar si alte detalii legate de acest produs cosmetic, asigura-te ca in cazul in care iti doresti sa folosesti un asemenea produs, ceri mai intai de toate sfatul dermatologului.